Падащи камъни застрашават живота на пътуващите през Кресненското дефиле

Падащи камъни застрашават живота на пътуващите през Кресненското дефиле
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Падащи камъни застрашават живота на пътуващите през Кресненското дефиле. На много места в 16-километровия участък на Кресненското дефиле маркировка на шосето не отговаря на пътните знаци.

Кога ще се обезопаси пътният участък, по които преминават хиляди туристи, пътуващи за Гърция? Кой следи за скъсани обезопасителни мрежи на скалите, надвиснали над пътя? Трябва ли да бъде променена пътната маркировка и да се забрани изпреварването на рискови участъци? Какво може да предприемат за сигурността на пътуващите в района докато бъде изградена автомагистрала „Струма? Как от Агенция „Пътна инфраструктура” обезопасяват района в случай на свличане на скална маса на пътното платно?

Гости в студиото: Анна Бистричка - координатор на Движение „България на гражданите”, Владимир Тодоров - председател на Управителния съвет на Сдружение Българска асоциация на пострадали при катастрофи, Александър Цацев – председател на Съюза на българските автомобилисти - Благоевград, Валентин Стоичков – заместник-кмет на община Кресна.

По време на предаването ще представим писмената позиция, която изпратиха от Агенция „Пътна инфраструктура” и Областна дирекция на МВР-Благоевград за възможностите за обезопасяване на Кресненското дефиле.