Патриотизмът - начини за употреба

В предаването
Части от предаването
Всички броеве
В зависимост настроенията, правилата, от нормите в една общност, едно поведение, което е прононсирано патриотично може да бъде интерпретирано като нещо добро, хубаво, желателно. И обратното - друга общност може да го интерпретира като безвкусица, кич и дори като проява на ниска култура. В този смисъл е много важно къде ще поставим границата, отбеляза Харалан Александров.
Патриотизмът не може да се превърне в маскарад, защото това са две напълно различни неща. Патриотизмът означана любов към отечеството. Ти можеш да я изпитваш не само когато си облечен в носия, а и докато спиш вкъщи. Патриотизмът може да бъде използван и за добро, и за лошо. Не е важно човек какво прави, а защо го прави, заяви Христо Димитров.
Всеки сам намира допустимата граница между патриотизма и проявата на лош вкус. Идеята на филма ("Йово" - б.р.) беше да докосна хората, да си припомнят качествените велики творби, които в днешно време не се знаят... Докосването до българското го разбирам като любов - основата вътре е любов, сподели Георги Ставрев.
Понятието патриотизъм се появява в изкуството около наполеоновите, когато хората, живеещи на определени територии, започват да се осъзнават като нации. Патриотичното изкуство има невероятни постижения обикновено по време на несгоди, при военни обстоятелства. По време на войните се появява необходимост да се призове, да се обедини, да се свържат хората, да намерят ценностите, които може би са забравили, обясни Яра Бубнова.
Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад