Перфекционистите в "Будълс"

"Зеленият пламък" за милион паунда!

Държава: Великобритания
Година: 2014
Времетраене: 60 минути
Перфекционистите в Будълс
За продукцията

Притеснявате се да влезете, нямате средства да купите, но можете да разгледате отвътре как се работи в "Будълс"

Режисьор: Стюарт Бърнард

Изпълнителен продуцент: Зак Бийти

Продукция: Garden Production Ltd.

Огърлица за милион паунда от диаманти и смарагди /изумруди, емералди/ с много сложна ювелирна изработка, за която невинаги водещи са дизайнът и идеята, а възможността да се запази съвършенството на скъпоценните камъни и ненадминатия блясък от преминаващия лъч естествена светлина. Всичко започва с "Будълс"...

"Колие за милиони: "Будълс" отвътрe" е вип-посещение в британския бутик за едни от най-скъпите бижута в света.

Със семеен бизнес на 200 години /от 1789/, фамилия Уейнрайт са известни с маниакалната си отдаденост на перфекционизма във всеки детайл, не само в бижутата, но и в обстановката - като луксозния хотел "Савой" и посрещането с чаша шампанско, докато избирате своето украшение за милион паунда например. Първият бижутерен магазин "Будълс" е открит през 1789 в Ливърпул.

Оттогава седем поколения изграждат малка мрежа от бутици - с флагмана на "Бонд стрийт", на "Слоун стрийт", в "Хародс", сред Кралската колекция и последният - в хотел "Савой". Освен в Лондон брандът е представен и в Манчестър, Честър, Ливърпул и Дъблин.

Филмът предлага посещение и среща с Джоуди Уейнрайт - директор и отговорник на хранилището със скъпоценни камъни. Предстои пътуването към Ню Йорк за избор на диманти от "Ашока" на американските партньори "Голдбърг" , разположени между "5-то Авеню" и "Медисън".

"Будълс" работят с ултраскъпоценности за знаменитости по червените килими, гости на балове или свръхбогати познавачи-колекционери. Амбицията на компанията е да бъдат перфекционисти във всичко и... още по-нагоре.

Обект на внимание за екипа сега е "Зеленият пламък" /"Greenfire"/ - изработка на комплект от огърлица (за 1 млн.лири), гривна, обици и пръстени, с 18 редки смарагда от Колумбия в комбинация с 1300 диаманта - ръчна изработка с обща цена 2.8 милиона паунда.

Тази колекция се смята за най-амбициозния проект на "Будълс". Как се получава и кой ли ще бъде клиентът?

И това не е краят, защото следващото вип-посещение ще бъде в секретната работилница на "Ролс Ройс"

*Златна Романова