Пловдивският театър без сцена, но... с представления

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Пловдивският драматичен театър тръгва на турне със спектакъла "Възвишение". Представлението вече обра заслужените аплодисменти на хиляди зрители в Пловдив, София, Перник, Бургас, Стара Загора, Русе. Спектакълът получи и своята първа голяма награда - "Икар" за режисура. Сега "Възвишение" тръгва на турне.

Директорът на трупата Кръстю Кръстев каза, че заминават на 10-ти май. На 11-ти е първото представление в Шумен. На 13-ти гостуват в Плевен, на 14-ти в Добрич, на 16-ти в Благоевград, следва "Варненско лято" и още.

Именно по време на репетиция на "Възвишение" се случи събитието, белязало историята на Пловдивския театър - пожарът. Повече от 8 месеца сцената е изпепелена. Дълго време основния въпрос беше колко ще струва ремонтът. Вече е ясно, че ще са необходими близо 1.5 милиона. Кръстев каза, че на 10-ти май трябва да е готова документацията, коята той ще отнесе в София, за да ги представи на Министерството на културата. Той се надява до края на месец юни ще започне дългоочаквания ремонт. Между два и половина и три месеца ще бъдат необходими за възстановяване дейността на театъра.