По пътя на сусама до тахана

Предаване: Бразди, 13.09.2014

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Сусамът е много древна маслодайна култура. В България има два вида сусам - бял и жълт. Това е една от културите, които имат много къс вегетативен период. Сее се в края на май или началото на юни и до 20 септември е готов за прибиране. Чака се един месец, за да изсъхне и да бъде прибран в чували. Следва тръскане и отвяване. Всичко се обработва ръчно. От десет килогма сусам се правят десет килограма тахан.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад