Политически драми и вътрешни престрелки - анализ

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

За Кънчо Стойчев изминаващият политически сезон се отличава с това, че политиката е загубила диалога, тъй като смисълът на политиката е максимално широкото дебатиране и прилагането на компромиси... Спестява се тежкия диалог в парламента, тича се на галоп, смята социологът.

"Виждаме едно претупване, на галоп, на инат. От това губи демокрацията и особено губи цялата политическа система, тъй като живеем в страна, в която с основание доверието към политиците не е високо."

Кънчев е категоричен че качеството на изминалия политически сезон е било ниско. Политиката е разделяне, но крайната цел на политиката е обединяване, добави той.

Според Димитър Ганев сезонът може да се охарактеризира с думата избори.

По отношение на липсата на диалог той изтъкна, че това изглежда така, но и от другата страна не се протягала ръка, а следвали вето след вето на президента, каза Ганев, визирайки очевидно доверието между институциите.

"Липсата на диалог, това не е само в управляващото мнозинство. Ето вижте, че и президентът... /налага/ вето след вето, което само по себе си претърпява инфлация... имам предвид този инструмент. не виждам игра с позитивен резултат за някой от политическите играчи от всичко това. като че ли всичко се движи на инерция и докъдето ни докара течението..."

Повече от анализа на политическия сезон вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад