Политически игри с неочакван край. Думата на анализаторите

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Темата е за дясното политическо пространство и новото обединение, което се заражда там.

Антоанета Христова смята, че от гледна точка на идеологическото позициониране партиите от дясното са "тотално объркани", затова е трудно да се разбере около какви ценности се обединяват.

Антоанета Христова - политически психолог:
"Ако обединението им е единствено и само, за да се противопоставят на ГЕРБ, звучи страшно неубедително. Затова ми се струва, че има доста какво да поработят... първо по отношение на тезите и идеологията, второ - по отношение на лидерството, тъй като проблемът на класическата десница... беше, че в един момент всички вкупом станаха излишни и лицата станаха неубедителни."

Според Христова в последната изборна кампания най-добре се е представила "Да, България", именно защото там е имало най-много лица, които не са се свързвали със старата десница. Но да адресираш посланията си само "срещу" без национално значими, разбираеми и четливи приоритети, трудно може да се натрупа енергия.

Татяна Буруджиева изрази мнение, че е добре да има силна десница и силна левица, тъй като навсякъде, и в Европа, хората имат нужда от силни партии, за да има силна демокрация. "Да, България" и ДСБ са имали добър старт на последните парламентарни избори, но имат нужда от силна обща програма и лидери, смята тя.

Татяна Буруджиева - политолог:
Има твърди ядра в две от партиите и третата партия е доказала на избори, че има прилично представяне. Ако чисто математически съберем нещата и от представянето им в социологическите изследвания, те са много близо до прескачане на бариерата. така че това е един стимул за мотивиране на хората, които не искат да им се загуби гласът."


Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад