Политическите ходове - две напред, едно назад

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

vlcsnap-2014-06-24-18h02m09s180Некрасивото е оставеното чувство за неносене на отговорност, така социологът Кънчо Стойчев коментира в студиото на "Още от деня" решението на Сергей Станишев да замине за Брюксел и да поеме задълженията си на евродепутат. Той допълни, че в момента в страната се наблюдава една ескалираща безотговорност. Той даде пример с обвинението на подуправителя на БНБ Цветан Гунев, който, по думите му, е обвинен абсолютно неоснователно.

Кънчо Стойчев беше категоричен, че усещането е, че някой се опитва да продължи периода на безвластие в страната с някакви цели.

vlcsnap-2014-06-24-17h46m35s61Другият гост в студиото - социологът Антоний Гълъбов посочи, че стъпката на Станишев би имала смисъл, ако едновременно бе подал оставка като председател на БСП. "Същественият проблем в момента е, че правителството е блокирано. Днес чуваме г-н Орешарски да казва, че неговата оставка зависи от партиите." Гълъбов припомни, че партиите преди две седмици са заявили, че свалят доверието си от правителството. В момента не е ясно кой управлява страната, каза той.

Антоний Гълъбов подчерта, че за да може да бъде управлявана кризата в страната, най-напред правителството трябва да подаде оставка. Сами по себе си консултациите при президента се обезсмислиха поради липсата на оставка.