Политики и стратегии на Италия в областта на културата - Н.Пр. Балди

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Той отбеляза, че Италия се свързва с материалната култура, а всъщност има много други аспекти, които са също толкова важни. "Науката също е култура, може би не всички знаят, че Нобеловите награди са дадени повече за наука, отколкото за литература, така че бихме могли да кажем, че Италия има една широка гама на културни аспекти, на които винаги се стремим да придадем стойност", подчерта посланик Балди.

"Един от елементите, които ни характеризират, е нашата дълга история. А също така, че през цялата тази история съществуват още много видими следи, които могат незабавно да бъдат преценени, така че това е, което впечатлява повече от всичко всеки, който дойде в Италия. Може да се види римската цивилизация из цяла Италия, но се минава и през средновековната част и тази от Възраждането и стигаме до модерната, съвременната, която е по-малко позната, но също толкова важна и това е, което привлича хората", каза Н.Пр. Стефано Балди.

Системата на музеите в Италия се измени значително след 2012 г., като се даде по-голяма отговорност, по-голяма тежест, предвиди се различна система, поп която се избираха директорите и тези грижи доведоха до отлични резултати, сподели опита на страната в културната политика след икономическата криза посланикът на Италия.

Вижте целия разговор във видеото.Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад