Премира на "Далеч от брега" на Киномания

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Според Костадин Бонев подтикът да бъде направен този филм е днешното време.

"Когато говорим за несвободата на онези години, всъщност ние говорим и за несвободата днес. Филмът се разчита като една равносметка на това какво сме преживели, но той е и един скептичен поглед към това, което се случва днес."

Бонев вижда несвободата и днес. За него най-тежко е да бъдеш вечно наблюдаван, чужди хора да влизат в твоето лично вътрешно пространство. В такава ситуация човек става мнителен и започва да вижда неща, които иначе не би забелязал. Психическото насилие не е по-малко травмиращо от физическото, смята той, визирайки героя на филма, режисьор, прогонен от големия град, станал жертва на една "мека диктатура".

Жорета Николова си спомни нейни лични истории за репресии, идентични с историята, разказана във филма. Актрисата описа образа на своята героиня във филма.

Пенко Господинов обясни какъв е бил стремежът на актьорите в пресъздаването на образите.

"Това, с което ние сме се занимавали, не е толкова в социален, исторически план, а по-скоро на територията на човешката душа - поне аз така съм интерпретирал работата си върху ролята, от гледна точка на човек, който иска да прави изкуство."
Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад