При никого

Излишен избор...

Държава: България
Година: 1975
Времетраене: 75 минути
При никого
За продукцията

Драма

Сценарий: Георги Данаилов
Режисьор: Иванка Гръбчева
Оператор: Яцек Тодоров
Музика: Симеон Пиронков
Художник: Милко Маринов
В ролите: Алеко Кочев, Ани Бакалова, Стойчо Мазгалов, Джоко Росич, Петър Петров, Иван Атанасов, Иван Тодоров, Станислав Желязков, Райна Вачева, Наташа Стратиева, Ивайло Джамбазов, Златина Тодева, Славчо Пеев и др.

Семейният развод оставя без избор едно дете, което си мисли, че има нужда от двама родители..., докато не разбере още.

След години раздяла родителите на четиринайсетгодишния Алеко решават да се разведат. На въпроса в съда, при кого иска да остане, разочарованото момче отговаря: "При никого". Алеко остава в София с майка си, но доверието между тях вече липсва, а и честото присъствие на нейния колега Димитър го дразни. Единственият човек, когото Алеко чувства по-близък е вуйчо му Ваньо.

След семейната раздяла момчето изостава с уроците. Заедно с приятелите си подкарва колата на майка си и катастрофира.

Заради инцидента е изключен от училище и заминава да живее при другия родител - в крайдунавски град. В началото Алеко се чувства добре, разбира се с баща си и с новите си съученици, впечатлени от "столичанина". Един ден, връщайки се от екскурзия, чува в стаята на баща си женски глас. Разочарован, иска да се върне при майка си, но тя заминава за чужбина. Междувременно вуйчо Ваньо се разболява тежко и умира. На погребението му родителите на Алеко се срещат и искат да обсъдят бъдещето си, но синът им бяга от тях...

!!NB*Разказът за самотните детски герои и любимия Вуйчо Ваньо започва с "Рицар без броня"

Акценти