Приемът на ученици в Русе и региона

Приемът на ученици в Русе и региона
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Две са темите в предаването:

Приемът за 1-ви и след 7-ми клас в Русе и региона. Обективни ли са критериите за прием на първокласниците? Гледните точки на началника на Регионалния инспекторат по образованието Димитър Райнов и на Добромира Николова - директор на едно от най-желаните училища – СОУЕЕ "Св. Константин-Кирил Филисоф". Майка на бъдеща първокласничка споделя притесненията си дали детето й ще бъде прието в избраното училище и ще бъде ли записано за целодневно обучение. Предаването дава отговор и на въпросите: Защо седмокласниците трябва да посочват повече желани училища в заявленията си? Какво се случва ако кандидат-средношколец не бъде приет в нито едно от избраните от него учебни заведения?

Втората част на предаването представя четиримата кандидати за ректор на Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий". Това са професорите Милко Палангурски, Петко Петков, Стела Дерменджиева и Христо Бонджолов. Те споделят какви са мотивите им да участват в избора на 25-ти май и основните акценти в концепциите си за управление. Анкета със студенти от Старопрестолния университет обобщава очакванията им към следващия ректор.

Какво успя да свърши за двата си мандата настоящият ректор на университета и какво оставя на наследника си – разговор с проф. д.п.н. Пламен Легкоступ.

Гледайте "Местно време" от Русе  на 18 май от 17.30 часа по БНТ2!

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад