Природна аптека: 7 храни срещу главоболие

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Киноа - в нея не се съдържа глутен, освен това тя е силен източник на рибофлавин и магнезий. Тези две вещества са изключително ценни, тъй като магнезият може да облекчи мигрената, докато рибофлавинът има превантивно действие срещу главоболие.

Банани - при често главоболие и мигрена е добре да включите в менюто си бананите. Те са много богати на магнезий, което им помага да отпуснат кръвоносните съдове и по този начин да облекчат болката. Калият в бананите пък подпомага възстановяването на електролитния баланс, особено, ако тялото ни се е дехидратирало.

Джинджифил - не случайно е изполван от индийците и китайците от стотици години. Неговото противовъпалително действие помага и за облекчаването на главоболието.

Картофи - ако не можете да се справите с болката в главата, най-добрият начин да консумирате любимите си картофи, е като не ги белите. Именно в обелката на картофите се съдържа калий, който възстановява организма при дехидратиране и облекчава главоболието.

Бадеми - стимулират производството на серотонин, известен още като хормона на щастието. Той пък ни кара да се чувстваме физически много по-добре.

Спанак - като супа, салата или ястие спанакът е изключително богат на антиоксиданти и голям брой витамини. Консумирането му 2 пъти седмицчно може да предотврати появата на главоболие.

Пъпеш - освен вкусен, пъпешът е истински войник в борбата с главоболието. Той съдържа много вода и магнезий, които ще ви помогнат да се преборите бързо с главоболието.