Проблемите на пчеларите

Проблемите на пчеларите
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Производители на мед от Благоевградска област очакват добива на пчелни продукти сега да бъде значително по-малък, а цената - двойно по-висока в сравнение с миналата година. Какви мерки предприемат пчеларите, за да се преодолеят загубите в сектора ще научим от Венета Инфандиева, председател на дружество „Акация” в Благоевград.

По-високи са резултати на матурите в 12 клас в Благоевградска област тази година. По-добра подготовка ли имат учениците, които се явяват на външно оценяване или пък изпитните тестове са били по-лесни за решаване? В студиото ще разговаряме с Методи Попов, началник отдел "Организационно - методическа дейност и контрол " към Регионалното управление на образованието в Благоевград и Владимира Караджова, старши експерт в Регионалното управление по образование.

Нови разписания на автобусните линии ще бъдат открити в община Петрич. Гостува ни заместник-кметът на община Петрич Илко Стоянов, от когото ще научим до кои отдалечени места ще има автобус.

Вижте и репортажите с актуални и културни теми от страната:

-Медицинският университет във Варна започна прием документи за следващата учебна година.

-И в Благоевград е забранено брането и събирането на липов цвят.

-Доброволци от Германия години наред посещават русенското село Хотанца, където ремонтират класни стаи в началното училище "Васил Априлов".

-Вдъхновени от „Малкият принц” на Антоан дьо Сент Екзюпери, ученици от Френската езикова гимназия в Пловдив засадиха в саксии 8 червени рози.

-Днес в Банско започнаха тържествата, посветени на 295 години от рождението на Паисий Хилендарски и 255 от написването на неговата „История Славянобългарска“.

-За втора поредна година в София ще се проведе фестивал на италианското кино.

-Във Варна се подготвя 25-ото издание на международния филмов фестивал “Любовта е лудост”

-Международният фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща” в Пловдив е награден от европейската фестивална асоциация с отличието Европейски Фестивал 2017-2018

-Писателката Ася Кулева от Русе тази вечер представя новата си книга „Градината на земните удоволствия”.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад