Проф.Николай Петров: Лекарят не е безгрешен, но той не бива да бъде сатанизиран

Предаване: Панорама, 29.09.2017

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Абсолютен приоритет в работата на правителството е проектът за реализиране на спешната помощ - да подобрят тяхната материална база, тяхното оборудване, върви паралелно и още един проект за тяхната квалификация и обучение, поясни проф. Петров.

"Смисълът от нашето съществуване и нашата работа са пациентите. Не бива да преиграваме, трябва да бъдем смирени, нуждата да ни има нас са нашите пациенти", подчерта здравният министър.

Той посочи, че процесът на емиграция на лекарите върви към затихване и посочи, че през 2015 г. по данни на Министерство на здравеопазването в чужбина са заминали 365, за 2016 - 258, т.е. за една година са със 100 по-малко. Със сигурност 50% от завършващите студенти у нас се записват за специализация в България. Обърна специално внимание на това, че единствено в образованието по медицина не се допусна пропуск и пробив, много чужди студенти учат в страната ни.

Проф. Николай Петров обрисува облика на българският лекар - той е добре образован човек, ерудиран, възпитан и по тази причина търпящ постоянно хули откъде ли не. Лекарят не е и безгрешен, но той не бива да бъде сатанизиран, отново подчерта здравният министър.

Вижте цялото интервю.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад