Прогнози и проблеми за туристическия сезон

Прогнози и проблеми за туристическия сезон
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Акценти в предаването от Варна:

Прогнози и проблеми за започналия вече туристически сезон - какво трябваше да се предприеме за стабилизиране на рускоезичния пазар, ще се компенсира ли намаляването на тези туристи с летовници от други места. Гости в студиото туроператорите Нина Чамова и Гешо Любенов. Управителят на успешен градски бизнес хотел Деян Колев разказва за стандартите, на които се подчинява управлението и обслужването на гостите.

Актуални репортажи от регионите:

Тризнаци, заченати по естествен път, се родиха в Пловдив. Трите момиченца са първите, които ще се възползват от новата социална политика на общината – родителите им ще получат еднократна помощ от 5 000 лева и социален асистент за 2 години.

Родните производители в леката промишленост са на ръба на оцеляването заради ниските цени на внесените стоки от Китай. За тези и други проблеми алармират българските производители по време на Панаира на модата в Русе.

В село Стоб няколко къщи бяха наводнени, след като вадата, минаваща през селото се оказа запушена и водата преля в хорските домове. Репортаж от БНТ Благоевград

Почти аналогичен проблем сполетя живеещи във варненския квартал “Бриз”. Прекъснат стар водопровод често залива домовете на хората, а генерално решение на проблема все още няма.

В навечерието на 24 май разговаряме с носители на Награда «Варна» в сферата на образованието. Гости в студиото - Юлия Димитрова, старши учител по информатика и информационни технологии  в Математическата гимназия «Д-р Петър Берон» - Варна и нейният ученик — зрелостникът Станислав Щерев.

Разговор с Адриан Лазаровски - преводач и съставител на новия сборник на Х. Ф. Лъфкрафт, който излезе у нас.

Как се прави младежки театър с ученици, изкушени от изкуството и как продължава кариерата им след това — среща с варненския актьор Христо Христов, който постави спектакъла «Албена прокълнатата» в концертното студио на Радио Варна.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад