Протести и контрапротести в Македония

Протести и контрапротести в Македония
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В „България днес” - протести и контрапротести в съседна Македония заради политическата криза там. Какви са настроенията на хората от западната ни съседка, които учат и живеят в България? Журналистът Росинка Проданова от Радио Благоевград с коментар по тази и другите актуални теми от страната.

На космическа мисия ще ни заведе физикът Андрей Китанов с научно-фантастичния му роман „Първата космическа одисея на Марс“. Той от 16 години работи и живее във Франция, сътрудник е на Френската академия на науките по теми, свързани с неговите хипотези за същността на вакуума, гравитацията и светлината. Андрей Китанов е бивш директор на космическата обсерватория в Благоевград.

Какво представлява казачеството и защо в Благоевград беше открит филиал на българо-украинското казачество – разговор с Венцислав Гълъбов.

„Потъването на Созопол” донесе приз за най-добър чуждестранен филм на фестивал в Ню Йорк. В студиото с престижната награда ни гостува режисьорът Костадин Бонев, който е преподавател по филмова и телевизионна режисура в Югозападния университет в Благоевград.

Ето и още акценти в предаването:

- До средата на лятото ще бъде готов новият брегови център за управление на корабния трафик във Варна

- В Момино село, пловдивдско, е внедрена комбинирана инсталация за производство на топла вода от възобновяеми енергийни източници.

- В Световния ден за борба с хипертонията десетки жители на Русе провериха дали телесното тегло и кръвното им налягане са в нормални граници.

- Ценна находка от 1-3 век откриха архолозите в Сандански на терена на раннохристиянския Епископски комплекс от 5-6 век.

- Отец Йордан Георгиев от Асеновград е удостен с отличие от кампанията на БНТ и вестник „24 часа” - „Достойните българи”.

- “Виденията на един минувач” е най-новата изложба на Иван Обретенов  във варненската галерия “Ларго”.

- Един от дните  на театралния фестивал „Тара-ра-Бумбия” в Благоевград беше посветен на режисьора Любен Гройс.

- Писателката Бойка Асиова представи най-новата си книга - „Лудовица” в Благоевград.

- Русе беше домакин на Национален шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут „Писта Русе”.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад