Провинение и наказание – санкциите за Путин заради Украйна

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

България е малка страна, от която много неща не зависят. Що се отнася до "Атака" - ние говорим за политици, за документи, които са свързани с нашата европейска ориентация, с ЕС и НАТО.  Очевидно представляват някаква част от българското население, но те са извън властовите функции, това заяви в студиото на "Още от деня" Чавдар Стефанов, журналист, дългогодишен кореспондент на БНР в Москва.

По думите на другия гост в предаването - Васил Сотиров, журналист от БТА, основните политически сили са единодушни в това, че санкциите не са нещо, от което България би спечелила. Той изрази становище, че няма да се стигне до нищо по-сериозно от декларации. "Дори и Камерън каза, че ако Путин не продължи по-нататък с нови агресивни действия, наказания на този етап няма да има". Той допълни, че въпросът в Европейския съюз се разглежда в посока кой да обере негативите от това, че ще бъдат наложени санкции. "И ако ние декларираме, че сме готови да наложим вето, може да стане така, че тези, които искат да наложат санкции ще го направят това чрез България, за да обере тя негативите във всяко едно отношение", посочи той.

Нашият кореспондент в Брюксел Владислав Велев се включи по скайп и заяви, че посещението на Обама в Европейския съюз е отдавна планирана.  Той обясни, че вероятно след утрешната среща ще видим повече разлики между ЕС и САЩ, отколкото прилики в желанието за това какво трябва да се направи. САЩ са за по-твърди санкции, но от друга страна те не граничат с Русия, както ЕС. Знаем също, че почти 30% от енергията в ЕС идва от Русия, а 40% от природния газ се транспортира през Украйна. Така че евентуални санкции трябва да бъдат много внимателно насочени, каза той.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад