Пшенични бургери

В предаването
Всички броеве

Рецептата на деня е: Пшенични бургери

Време за приготвяне: 20 мин.

Нужните продукти:

200 г грухана пшеница

400 г свинско полутлъсто месо или кайма

1 яйце

мащерка или чубрица

50 г пармезан или кашкавал

1 глава лук

1-2 скилидки чесън

зехтин

За сервирането:

4 яйца

1-2 печени червени капии

кисели краставички

мариновани лукчета или друга туршия

Начин на приготвяне:

Сварете пшеницата и я отцедете.

Нарежете месото на малки парчета и го смелете заедно с пшеницата.

Добавете 1 яйце и настърган пармезан.

Подправете с мащерка, кимион, черен пипер и сол. Разбъркайте хубаво сместа.

Сложете нярзани на ситно лук и чесън и отново хубаво хомогенизирайте.

Намажете леко тигана със зехтин, оформете големи кюфтета от сместа, поръсете ги със зехтин и ги

изпечете на тиган.

За сервирането изпържете по 1 яйце на очи за всеки.

Нарежете печена капия и овкусете със зехтин и сол.

Сервирайте бургетите като сложите отгоре пържено яйце, а отстрани капия, кисели краставички и мариновани лукчета.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад