"Пурпурният остров" от Булгаков в Театъра на армията

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В студиото е Теди Москов. Поводът за срещата с режисьора е пиесата "Пурпурният остров" от Булгаков с чудовищното подзаглавие "Генерална репетиция на пиесата на гражданина Жул Верн в театъра на Генадий Панфилович с музика, вулканични изригвания и английски моряци в четири действия, пролог и епилог".

vlcsnap-2016-03-21-09h45m41s39Тази пиеса не е поставяна у нас. Москов споделя, че я е гледал през 1984 г. в Москва в театър "Таганка". Тогава пиесата е била позволена в Съветския съюз при положение, че е написана в 1924 г., тъй като е алегория на Октомврийската революция. "Червени туземци вземат властта от бели арапи и прекратяватуспешната им търговия с перли, от окято се изхранват. А арапите са принудени да емигрират в Европа", обясни сюжета режисьорът. Той сподели, че е направил само някои дребни промени по текста и финала така, че да бъде малко по циничен.

По повод виждането на Москов, че тази пиеса може да бъде поставена най-добре само от трупата на Варненския куклен театър, той обясни, че това е , защото тя е "най-близко до моя темпоритъм - духовен, рационален и физически". Спектакълът ще бъде показан в София на 23 март, сряда, в Театъра на армията от 19.00 часа.

Поради големия интерес, Теди Москов заяви, че ще се опита в преговори с директорите на военния театър да бъде направено и второ представление - от 21.00 часа.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад