Радикалните игри на "Molleindustria" за малки и големи

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Мартин Русков ни запознава с игрите на "Molleindustria". Това са игри, които задават въпроси, провокират хората по нелеки теми към дискусия в гражданското общество. Те са радикални, защото предизвикват хората да се занимават с теми, които те иначе биха избягвали. Например, някои игри се занимават с притежанието на оръжие или с безпилотните самолети. Този тип игри са лесно достъпни - на компютъра или на телефона.

"Играчите, аудиторията на тази нова медия всъщност са и създатели. Заедно със създаването на играта те създават и преживяването от изиграването на играта", убеден е Русков.

Маргарита Доровска отбеляза, че в Дома на хумора и сатирата в Габрово посетителите ще могат да играят на такива игри. Тази вечер там се представя изложбата "Черни докосвания. Почит за графикатурата" на проф. Иван Газдов. "Графикатури" е производно от графика и тур - пътешествие.

С Маргарита Доровска разговаряме и за две изложби, посветени на Кристо и Жан-Клод.Всъщност това са две изложби в една зала: "Кристо и Жан-Клод - проекти" и "Роден в Габрово". Първата представя емблематични проекти на двамата автори, а втората е много специфична за Габрово, защото това е родният град на Кристо, където той прекарва детството си.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад