Разходка в музея на пицата в Бруклин

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Тук пицата е всичко - история, наука, изкуство. Карим, освен страстен почитател на тестеното изделие, е и основател на музея за него. Казва, че пицата е универсална храна и е за всички - пица може да хапваш, когато си сам и с разбито сърце, или когато празнуваш рождения си ден.

Карим Рахма, основател на музея на пицата: "Музеят е място, на което да почетем всичко свързано с пицата - знание, история, поп култура. Изкуство и пица, видеоигри и пица, инсталации с пица, история на пицата - всичко на едно място. Защо ли?! Защото пицата е за всички!"

Пица-плаж, изложение на картонени кутии за пица, всевъзможни предмети и сувенири под формата на пица - това са малка част от забавленията в музея. На особен интерес се радва т. нар. Кашкавалената разходка - стая с висящи нишки, имитация на разтопен кашкавал.

Целта ни е просто да накараме хората да се забавляват, казва още Карим.

Карим Рахма, основател на музея на пицата: "Живеем във време, в което всички са малко стресирана, мисля за твърде сериозни неща. А посещението тук е прекрасно извинение да празнуваш. Да излезеш от вкъщи и да си прекараш добре."

А посетителите са във възторг.

Дезире, посетител: "Обичам пица! Току-що се оженихме. И той каза: "Изненадааа, отивам в музея на пицата!" И си казах, че това звучи идеално за почивния ни ден."
Кристофър, посетител: "Светът е малко плашещо място напоследък и възможността да избягаш за няколко часа и единствената ти грижа е да се снимаш с пица звучи прекрасно."

А какво е един музей на пицата без пицария? Основателите са помислили и за това - освен да разберат всичко за тестеното изделие, посетителите могат и да хапнат вкусно.