"Реймон Русел: Денят на славата" със световна премиера на "Master of art"

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Програмата за пролетта и лятото на Институт "Сервантес" е много богата, очакват ни нови интересни срещи с филми в традиционната вече Седмица на испанското и ибероамериканското кино.

Премиерата днес в "Master of art" e резултат от работата на Институт "Сервантес" с организаторите на фестивала, който се се провежда за втори път.
"Видяхме, че това е един много специализиран фестивал, който представя в България много специални филми, които иначе трудно биха били дистрибутирани, и затова ние решихме, че трябва да ги подкрепим. И освен това видяхме, че това е фестивал, който привлича много публика", каза Хавиер Валдивиелсо Одриосола, директор на Институт "Сервантес". Тук има публика, която определено търси испанско и латиноамериканско кино, отбеляза той.

Реймон Русел е познат в България в сравнително тесни среди, той е френски писател и драматург, вдъхновил Сюрреалистичната група, Марсел Пруст и безброй съвременни романисти и артисти - от Енрике Вила-Матас и Микел Барсело, до Ян Шванкмайер.

Славата така и не го спохожда в смисъл на широко признание от публиката, каза режисьорът на филма за него Жоан Бофил. За Русел славата е нещо по-различно, за него тя едно усещане, че той ще присъства винаги, безкрайно сред хората.

Световната премиера е в кино "Одеон" днес от 19 часа.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад