Резултатите от матурите в Благоевградска област

Резултатите от матурите в Благоевградска област
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В предаването ще видите:

Резултатите от матурите в Благоевградска област и какъв сигнал за обществото ни са двойките и средният успех на учениците. Разговор по темата с директора на Регионалния инспекторат по образованието Ивайло Златанов и Светлана Солачка, председател на Регионалната комисия за организиране и провеждане на зрелостни изпити към Регионален инспекторат по образованието-Благоевград.

Тази година на 26 юни се навършват 20 години от убийството на ирландската журналистка Вероника Герин. На нея е посветен ежегоден конкурс за журналисти, които разследват и отразяват проблемите свързани с наркоманиите. За срещите и проявите в памет на Вероника Герин ни гостува доктор Теменужка Любенова – председател на Общинския съвет по наркотични вещества в Благоевград.

За програмата на първото издание на събора „Ирин Пирин” и за предстоящия театрален фестивал в град Разлог – разговор с кмета на община Разлог Красимир Герчев. „Еко арт фестивал за съвременно изкуство 2016” се провежда в областния град. За участниците и темата на културната проява „Пътят, следите и сянката” ще ни разкажат Сашо Стоицов – организатор на фестивала и Дойчин Русев - куратор и художник.

Вижте още актуални и културни теми в репортажите от страната:

Нараства броят на учениците от Банско, Добринище и близките населени места, които употребяват наркотик, съобщиха от Полицейското управление в Банско.

Според производители от Русе вносните гъби от Полша конкурират българските само с по-ниските си цени.

Свалят опасна тролейбусна мрежа на четири места в Пловдив.

Уникален за страната симулационен център ще пази Варненския залив и цялата българска акватория на Черно море от екокатастрофи, нефтени разливи и от аварии вследствие на терористични атаки.

Нестандартна работилница за мениджъри предлагат във Виенския университет по бизнес и икономика.

Ученици от Езиковата гимназия в Благоевград представиха свой кулинарен проект в Дома за стари хора.

Художникът Николай Панайотов, който от 25 години живее в Париж, представи последните си картини в галерия „Видима” в Севлиево.

Жители на село Илинденци в община Струмяни изграждат параклис на свято място, където извира лековита вода.

Световно известните Джипси Кингс участват тази вечер във фестивала Франкофоли в Благоевград

Варна е домакин на петото издание на фестивала за детско и младежко медийно изкуство „Арлекин“.

Екип на БНТ Благоевград показва маршрути за риболовен и религиозен туризъм в Пернишкия край в предаването Пътувай с БНТ 2.