"Ромео и Жулиета" на балет "Арабеск"

В предаването
Части от предаването
Всички броеве
Боряна Сечанова: Винаги има актуалност за една такава любовна история. Това е една от най-красивите истории в световната класика. Моят избор, разбира се, че не е случаен. Предстои един много важен сезон за балет "Арабеск" - 50-ти, и специално на мен ми се искаше този сезон да бъде открит с едно такова сериозно заглавие. Другата специална причина, за да направя "Ромео и Жулиета", са тези прекрасни млади хора, защото мисля, че един спектакъл трябва да бед направен тогаа, когато имаш такива танцьори. Искаше ми се лицето на 50-годишния юбилей да представляват младите в "Арабеск".
Виктория Петрова: В нашата трупа всеки има своя индивидуалност и в този случай моята индивидуалност излиза като Жулиета. Не съм сигурна колко хора от трупата искат да го изиграят, защото е изключително тежко, това е два часа. Беше ми много трудно и мож би това - цялата палитра от емоции на Жулиета беше най-трудна. Тя е щастлива, тя е тъжна, тя се радва, влюбена е, не знае какво да прави, объркана е. Всички тези неща бяха изключително трудни да ги вкарам в себе си и да ги представя на публиката.

Васил Дипчиков: Боряна ми даде страшно много свобода чисто актьорски да изпробвам, а си го натаманя този образ по себе си. Изключитлно приятно ми беше, защото той е позитивен, забавен образ. Смятам, че притежавам такива качества и ми беше изключително приятно да се въплътя в него. Боряна напасва ролите спрямо характера на човека и смятам, че за това тя е видяла имено Меркуцио в мен.