Росен Плевнелиев: Днес имаме огромната нужда за устойчиви решения

Предаване: Панорама, 13.04.2018

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Според него има много малко примери на лидери, които са и силни, и мъдри. Орбан, Ердоган, Путин и Тръмп той смята за силни лидери, които омаловажават собствените си демокрации. По негови наблюдения най-големият дефицит днес е образователният - не сме научили уроците от историята и те се повтарят със страшна сила.

Росен Плевнелиев: Мъдрите лидери за разлика от силните лидери дават не просто решения, те дават устойчиви решения. Днес имаме огромната нужда за устойчиви решения и по отношение на ситуацията, в която се намира планетата, и по отношение на глобалните драми, и по отношение на климатичните промени. Устойчиви и работещи решения са необходими. Не виждам нито един от претендиращите за силни лидери днес, които са на сцената, да дават дългосрочни и устойчиви решения.

За европредседателството Плевнелиев смята, че е много по-успешно, отколкото сме си мислили. За него е мъдър ход на българската държава да постави правилните приоритети и да демонстрира научените от историята уроци. По негово мнение ние сме излезли напред и сме поставили на преден план принципите на свързаност, на сътрудничество между всички.

На въпроса дали е трябвало да изгоним руски дипломат, Плевнелиев отговори, че това е било противопоставяне между интереси и принципи. За него е било важно в случая да имаме принципна позиция.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад