Румен Петков, АБВ: Извънредните избори са неизбежни

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Извънредните избори са неизбежни, защото сегашният формат много трудно може да намери политическа логика. Това каза заместник-председателят на АБВ Румен Петков в предаването "Денят започва". Той обясни, че през последните месеци се затруднява да идентифицира управляващите.

„Част от реформаторите твърдят, че са в опозиция. Представители на същите тези реформатори същевременно са здраво вкопчени във властта. Не бих се наел да тълкувам този доста специфичен сегмент, наречен мнозинство в България”, каза той.

По отношение на антитерористичния закон Румен Петков заяви, че има много несъответствия. „Там примерно е казано, че ще използваме армията, но не и как и при какви условия”, каза той и обясни, че ще направи предложение още две седмици да има възможност да се правят предложения между първо и второ четене. По думите му основното безпокойство е, че не е направен широк обществен дебат по него.

Във връзка с предстоящите президентски избори и кандидата на АБВ Петков заяви, че волята на партията да се намери силна, солидна, обща кандидатура в левицата е срещнала едно доста грубо неразбиране. Петков обясни, че от АБВ ще предложат силен държавник и политик, който има своя биография и лице.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад