Русия избра Владимир Путин за президент

В предаването ще видите:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

На Манежния площад край Кремъл, въпреки минусовите температури, мнозинството търпеливо очакваше своя герой. Денят е символичен за Русия и лично за Владимир Путин - това е не само четвърта му президентска победа, но и четвърта годишнина от одобряваната от мнозинството руснаци анексия на Крим.
Путин благодари на всички, които са го подкрепили.

Владимир Путин, президент на Русия: Виждам в това най-малкото признание за това, което е направено през последните години при много сложни условия. Виждам в това доверие и надежда, че ще работим също така усърдно, също така отговорно с още повече резултати. Благодаря ви, че имаме такъв мощен многомилионен отбор. Чака ни успех. Да!

Путин дойде на власт преди 18 години. Сега ще управлява до 2024 година. Той призова за единство и бащински се обърна към руснаците.

Владимир Путин, президент на Русия: Много е важно да се съхрани това единство, скъпи мои. Много е важно да привлечем на наша страна и тези, които са гласували за други кандидати. Това единство ни е нужно, за да се развиваме напред.
Доц. Антоний Гълъбов, политолог: Доктрината "Путин" вчера получи формалната си легитимна подкрепа. Това означава, че през целия си политически път до сега той се е движил в една и съща посока. След тази подкрепа не очаквам никаква промяна в посоката му. Очаквам още повече от същото. Всъщност от 99-та година до сега в целия период от време, в който г-н Путин има управляваща роля в Руската федерация, само в мандата на Медведев всъщност Руската федерация не е водила война. Това е линията, която може би води до частично икономическо съживяване на страната, но от всички положения става дума за агресивна външна политика и за милитаризиране на държавата.
Андрей Райчев, социолог: Западът много помогна на Путин да спечели четвърти мандат толкова категорично. Да плашиш руското ръководство със санкции, е все едно да плашиш руски мужик в водка. Това е нещо много хубаво за тях. Това, което Западът направи, особено финала с Тереза Мей, преди това истериите около президента Тръмп, това всичко вдига избирателите на Путин, мобилизира техните чувства на застрашеност, защото главното чувство на руснака - често пъти потвърждавано, че е принципно застрашен. Когато Западът ги плаши и ги натиска, те се обединяват около лидерът със знамето в ръце. На мен ми се струва, че г-н Путин съвсем съзнателно използва това.
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад