С деца на море

Най-голямата опасност е скрита в детското въображение...

Държава: България
Година: 1972
Времетраене: 80 минути
С деца на море
За продукцията

Комедия

Сценарий: Братя Мормареви

Режисьор: Димитър Петров

Оператор: Крум Крумов

Художник: Костадин Русаков

Музика: Петър Ступел

В ролите: Георги Працалев, Петър Пейчев, Ивайло Джамбазов, Емил Петров, Красимир Марианов, Иван Аршинков, Кирил Петров, Руслан Терзийски, Светлана Крумова, Михаил Мутафов, Татяна Новоселска, Маргарита Стефанова, Светослав Пеев, Ренета Киселичка, Златина Дончева, Кръстю Дойнов, Калчо Калчев, Елена Пеева, Елена Спасова, Яни Аристидов и др.

Лятната ваканция започва с група деца на море - в две истории за непроверения опит и мнимата зрялост на "големите". Светът на възрастните е заснет през чистите очи на тези, които още няма от какво да се страхуват.

"Делфинът"

Група деца, заедно с родителите си, са на почивка в Несебър. Момчетата стават причина за запознанството на Огнян и Елена. За децата Огнян е кумир — силен, смел и отличен плувец. Той им разказва за приятелството си с един делфин.

Една вечер Огнян и Елена закъсняват. Децата не смеят да се приберат вкъщи, защото родителите на Елена, знаят, че тя е с тях. Заради това са наказани, но никой не издава тайната. На другия ден, "защитните" отиват да търсят Огнян и да му се похвалят. За тяхна изненада го заварват с друго момиче и чуват как разказва същата история за делфина. Разочаровани, децата му обръщат гръб.

"Фотолюбител"

Децата решават да разнообразят игрите си, като се занимават с фотолюбителство. Така, без да искат, нарушават плановете на техния съсед от София - чичо Манчо, който е в командировка с чужда жена.

Чичо Манчо прави няколко неуспешни опита да вземе фотоапарата с компрометиращите снимки. Най-накрая го прибира и при едно падане от водното колело, апаратът отива на дъното. Като компенсация, подарява на малкия си "мъчител" Пипси своя фотоапарат, извинявайки се, че не е намерил цветно филмче. Пипси го успокоява, че фотоапаратът, който е в морето също не е бил зареден. Чичо Манчо е потресен....

Акценти