С "джъмп мат" математиката е лесна

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Повечето хора никога не разбират колко брилянтни могат да бъдат. Те не намират учителите, които да вярват в тях. Убеждавани са, че са глупави." Тези думи от филма „Добрият Уил Хънтинг“, в който Уил е нощен пазач и математически гений, са на сценариста и драматург Джон Майтън.

Посланието, което предава чрез тях не е случайно, защото освен в киното, Джон е познат на света и като създател на иновативната система Джъмп мат - метод за лесно изучаване на математика, при който учениците до 7 клас се забавляват докато учат. Методът според Джон Майтън може да превърне всеки изоставащ ученик в математически гений като Уил Хънтинг.

В изследване на фондация Telefonica, JUMP Math е сред първите четири най-добри образователни иновации в света. В момента по системата учат близо 85 хиляди деца от над 400 училища и курсове по света. От няколко години тя се прилага и в България благодарение на Института за прогресивно образование.

По-високата цел на института е да изгради програма за образование по всички предмети, синтезирайки успехите на Jump Math, Системата на акад. Сендов, Сугестопедията на д-р Лозанов, Монтесори и Валдорфска педагогика.