Седмица на френския вкус в България

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Френското министерство на образованието има ангажимента да доведе до знанието и до вкусовете на своите ученици това, което наричаме гастрономия. Кристоф Доверн и Стефан Делайе, организатори на Седмицата на вкуса във Франция и България, гостуваха в "Денят започва с култура" . Работим с ученици между 8 и 10 години, разказа Кристоф Доверн, като поясни, че с тях работят с шоколад, плодове, брашно, яйца и масло и могат да се правят интересни неща. Тази сутрин в софийско училище ще прави мус с шоколад, като всеки ден сменя училището.  Децата са страстно впечатлени от това, което могат и сами да свършат, сподели Доверн.

"Френската кухня е нещо като културното наследство на света и в България ще има 3 дни, които ще се наричат "Деликатесите на Франция", каза Стефан Делайе. Те са на 16, 17 и 18 октомври пред паметника на съветската армия.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад