Френското министерство на образованието има ангажимента да доведе до знанието и до вкусовете на своите ученици това, което наричаме гастрономия. Кристоф Доверн и Стефан Делайе, организатори на Седмицата на вкуса във Франция и България, гостуваха в "Денят започва с култура" . Работим с ученици между 8 и 10 години, разказа Кристоф Доверн, като поясни, че с тях работят с шоколад, плодове, брашно, яйца и масло и могат да се правят интересни неща. Тази сутрин в софийско училище ще прави мус с шоколад, като всеки ден сменя училището. Децата са страстно впечатлени от това, което могат и сами да свършат, сподели Доверн.
"Френската кухня е нещо като културното наследство на света и в България ще има 3 дни, които ще се наричат "Деликатесите на Франция", каза Стефан Делайе. Те са на 16, 17 и 18 октомври пред паметника на съветската армия.
Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във
Facebook
и
Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в
TikTok
Намерете ни в
Google News