След консултациите при президента

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Гост в "Денят започва" беше икономистът Георги Ангелов. С него направихме кратка ревизия решенията, които бяха взети по време на консултациите при президента.

Ангелов каза, че за да говорим за влизане в европейския банков надзор първо трябва да стабилизираме банките се, а не да им подхвърлим КТБ като горещ картоф. Според него вчерашното предложение на президента е една политическа заявка, че ние ще започнем реформи, които евентуално да ни позволят да влезем в някакъв момент в единния банков надзор. Според Ангелов това е позитивна заявка, но трябва да се види какви ще са конкретните стъпки. По негови думи основното нещо е да се направи външен одит на самия банков надзор, който имаме. След като одитът покаже конкретните проблеми, слабости в организацията и т.н., ще трябва парламентът да промени закони и да направи надзора по-силен. Ангелов каза, че за влизане в европейския банков надзор се иска и преглед на цялата банкова система. Той каза, че все пак не бива да забравяме, че единния банков надзор все още не съществува и това е нещо, което ще започне в края на тази година.

Относно това дели да се гарантират всички депозити на КТБ, Ангелов каза, че това зависи от това колко голяма е “дупката” от кредити. Според него е необходим нов одит на банката, за установяване на точния размер на кредитите.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад