Смяна на чипа. Възможно ли е?

Смяна на чипа. Възможно ли е?
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Тази седмица Ислямска държава заплаши с нови атентати в Рим, Лондон и Берлин. Трусът в Европа и света обаче дойде от Панама, откъдето потекоха реки от документи, разкриващи как богатите и известните крият милиардите си и се възползват от офшорни данъчни режими. Разкритията доведоха до политически сътресения, оставката на един премиер и проверки. И в България се появиха имена, но засега политици няма. Неясни остават и последствията от разкритията, в които участват рекорден брой журналисти.

Политиците отсъстват и от диалога с поредните протести у нас. Тази седмица лекарите у нас се бунтуваха, отново без успех. Протестираха и родителите на деца с увреждания, но вместо със социалния министър се срещнаха виртуално с арогантността на негов подчинен, който ги нарече в скрито видео "кухи градински лейки". Служителят бе светкавично уволнен, но обидата остана.

Някак светкавично се появиха и нови граждански инициативи, които се зарекоха да поправят неправдите в държавата. Но кои са те - клубове по интереси, платформи с партийни амбиции или нещо друго?

"Смяна на чипа. Защо? Възможно ли е?" е темата на това издание на "Плюс това". В студиото с коментари гостуват трима представители на новите движения - продуцентът Андрей Арнаудов, политологът проф. Антоний Тодоров и Илияна Маринова, и политическият психолог Антоанета Христова.

Гледайте “Плюс това” всяка събота от 10:00 по БНТ1!

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад