Соломон Паси: Кремъл има интерес от отцепване на Каталуния

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Ако се стигне до отцепване на Каталуния, което е чисто хипотетично, в началото ще бъде нещо като бяло петно, което впоследствие ще се преобърне на черна дупка. Най-богатата област на Испания ще стане една от най-бедните области в Европа. Въпреки това централното испанско правителство продължава да лобира за каталунския интерес в Европа”, коментира той.

Според Паси Кремъл има интерес от отцепване на Каталуния. „Кремъл е единствената институция, която има интерес от разпада на Европа и единствено би подкрепил отцепване на Каталуния”, отбеляза той.

„Ние, европейските страни, трябва да се отнесем с непоколебима подкрепа към Испания. Ние трябва да кажем онова, което бихме искали да чуем от тях, ако някоя българска област поиска автономия. Единството на Европа е по-важно, отколкото когато и да било”, посочи Паси.

Бившият външен министър подчерта, че една от грешките на испанското правителство е, че не признава Косово. „Те казват на света – Косово и Каталуния са един и същ казус. Истината е точно противоположна. Нищо общо няма между казуса Косово и Каталуния”, поясни Паси.

Той смята, че трябва да има повече физическо присъствие на лидерите на испанското правителство в Каталуния. „Аз не съм ги виждал тях в Каталуния и не виждам никаква причина те да бягат от директен разговор с каталунските граждани”, каза Соломон Паси.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад