Спортисимо - 11.04.2019

Спортисимо - 11.04.2019
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

С кадри от богатия фонд на БНТ ще бъдат илюстрирани някои от задачите в състезанието. Архивът на спортни състезания, излъчвани от обществената телевизия, ще припомни на зрителите вълнуващите мигове на големите български успехи и драматичните моменти по пътя към победите.

Част от въпросите към участниците са свързани с върхови моменти от нашата спорта история. Амбицията на продуцентите е да върнат на зрителите емоциите от „американското лято“ и триумфа на „златните момичета“ и да припомнят на младата аудитория ненадминатите български щангисти, олимпийския гняв на Йордан Йовчев и легендарните 209 см на Стефка Костадинова.

Предаването създава нова и модерна среда за градивен коментар и популяризиране на българските постижения. Друга група въпроси са насочени към правилата и традициите в различни спортове. Някои от задачите в новото телевизионно състезание по БНТ ще разкриват спорта на бъдещето – ролята на съвременните технологиите, появата на нови спортни дисциплини, хибридните спортове и др. Седмичният финал на играта е в петък, когато ще бъде обявен и победителят в телевизионния турнир.

В първите издания на „Спортисимо“ се състезават отбори от популярни лица – бивши спортисти, спортни журналисти, треньори, известни експерти и заклети фенове.