Свински ребра с боб в "Бързо, лесно, вкусно" - 14.01.2015
Предаване: Бързо, лесно, вкусно, 14.01.2015
Време за приготвяне: 90 мин.
Нужните продукти:
2 кг свински ребра с бекона /свински гърди с кост/
500 г зрял фасул добруджанка - предварително сварен
2 глави лук
4-5 стръка праз лук
1-2 глави чесън
2-3 моркова
1 ½ л червено вино
1 с.л. мед
доматено пюре
червен пипер
сол и черен пипер
захар
чубрица
олио
Начин на приготвяне:
Отделете ребрата от месото и ги пуснете в тенджера да поврат за бульон, поне 30-40 мин. След това добавете виното и оставете да се редуцира. Оставете го да изври на 70 %. Разбъркайте 2 с.л. доматено пюре с бульон и го добавете към него, заедно със щипка захар и мед. Нарежете месото на големи, красиви парчета, всяко за една порция.
Поръсете го със сол, черен пипер, малко захар и червен пипер, ако имате може да е пушен. Намажете всяко парче с доматено пюре. Нарежете на ситно лук, праз лук, моркови и чесън. Запържете ги в тиган с малко олио. Подправете със суха чубрица. В гювеч изсипете сварения фасул, добавете зеленчуците от тигана, залейте с винения сос и сложете във фурната. Подредете месото върху решетката на фурната. Поставете я върху отворения гювеч и оставете да се пече, като мазнината от ребрата ще капа в гювеча - на 180 C за 2 часа.