Столична община има твърдата воля да придобие къщата музей на Яворов

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Отпадне ли въпросът с обжалването във ВКС, общината ще може да пристъпи към закупуване чрез почтен, публичен процес, посочи той.„За къщата на Яворов няма друг сценарий, освен да попадне в ръцете на обществото. След десетилетия на лутане, проблеми и различни кризи обектът е предопределен да бъде обществено пространство. Той е знаков за София. Няма друг сценарий, освен този. И трябва да се стигне до него по един максимално прозрачен, чист и почтен начин”.

Няма кандидат-купувачи за къщата на Пейо Яворов в София, която беше обявена за публична продажба на 15 октомври, при първоначална цена от 1 628 000.

"Ние оспорваме иска на ищеца и ще го оспорваме до последна инстанция, защото считаме, че не е разгледан случаят по същество. Има редица смущаващи фактори в сделката за къщата, която е направена още преди аз да стана собственик. И това трябва да бъде изчистено, с оглед на това да имаме ясна представа дали съдия изпълнител ще продава имота и ще обезщети този ищец, който претендира тези вземания, или ще отпаднат всички негови претенции и ще влезем в процедура по придобиване на имота с държавата”, поясни настоящият собственик Васил Панчев.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад