Цвета Караянчева: България и Турция затвърдиха добросъседските си отношения

В предаването ще видите:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

„На границата ни има над 3 млн. бежанци, които са в Турция. Важно е добросъседските отношения да бъдат на ниво, за да можем да си гарантираме опазването на границата. Важно е ние да подпишем споразумение за реадмисия на бежанците“, коментира Караянчева.

Според нея страната ни е готова да посредничи между Турция и ЕС. "България максимално трябва да се възползва от това и да извлече позитивите. Борисов направи първите си две посещения в чужбина именно в две от най-силните държави в Европа – Франция и Германия, и това е доказателство за възможностите ни", допълни Караянчева.

По думите й Европейският съюз и Турция трябва да направят компромиси, но не на всяка цена. Относно отношенията на България с Турция Караянчева заяви, че на страната ни не е нужна някоя партия, която да бъде посредник

Тя определи вчерашната визита на премиера ни в съседката като възможност да се затвърдят добросъседските отношения, защото по време на изборите у нас и на референдума в Турция се е появило напрежение.

Караянчева очаква силен и аргументиран дебат в пленарна зала, когато утре ще се гледа проектът на Изборен кодекс на ГЕРБ, който е за въвеждане на мажоритарни избори. „Този дебат трябва да бъде пренесен в пленарна зала, да се изкажат всички мнения и притеснения“, посочи тя.

Гледайте целия разговор във видеото!

Нередности
x

Сигнилизирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максиум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад