Цветан Цветанов: Президентската кандидатура на ГЕРБ вече е ясна

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Президентската кандидатура на ГЕРБ вече е ясна. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов в предаването „Денят започва”. 

„Нашите структури в цялата страна са готови и приемат решението, което ще бъде окончателно на Изпълнителната комисия, за да може действително да реализираме една успешна кампания, 11-та по ред победа и да запазим тази стабилност, която имаме днес”, допълни Цветанов.

Той посочи, че ГЕРБ има много доказани хора, които могат да се включат в предизборната кампания за президент и вицепрезидент. „Трябва да бъде човек с твърд характер, да е човек, който се е доказал в управлението, да е управлявал и политически да има съответните познания, за да може да се включи активно в сегашния динамичен международен и вътрешен политически дебат”, каза още зам.-председателят на партията. Цветанов заяви, че кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ е достатъчно разпознаваема в Брюксел, Вашингтон и Москва и се ползва с добър авторитет.

„Бъдещият президент не трябва, когато спечели изборите, да бъде разпознаваем с това, че зад него е застанала най-голямата политическа сила или тя го е издигнала. Трябва да го разглеждаме като бъдещия държавник и човек, който ще бъде и Главнокомандващ на Българската армия, но ще може да бъде медиатор на всички вътрешнополитически процеси в страната и да участва активно в международните дебати по последствията от Близкоизточния проблем”, коментира Цветанов.

ПП ГЕРБ се подготвя много сериозно и отговорно за тези предстоящи президентски избори, но на фона на сложната международна политическа ситуация, конфликтите в Близкия Изток няма защо да влизаме толкова рано в предизборен период, след като има едномесечен законов срок, в който могат съответните кандидати да изложат своите платформи и да има един смислен политически дебат и срещи с избиратели в страната, заяви Цветанов.

По думите му на страната ни е нужен смислен политически дебат и трябва да се отнасяме с уважение към всяка една кандидат-президентска двойка.

Цветанов каза още, че кандидатпрезидентската двойка на ПП ГЕРБ ще бъде обявена на по-късен етап. „Имахме намерение да бъде обявена в средата на септември. Аз смятам, че от 20-22 септември до 2 октомври е нормален срок, в който може да бъде представена кандидатпрезидентската двойка. Това забавяне се налага не от това, че нямаме решения, а от това, че искахме през всички тези месеци правителството, местната власт, парламентът да работят спокойно”, допълни той.

Оценка на мандата на президента Росен Плевнелиев трябва да бъде направена след ротацията, каза Цветанов. Към настоящия момент той отчете, че президентът Плевнелиев е имал много труден мандат. Той припомни, че през 2013 и 2014 година президентът е бил натоварен с изключително голяма отговорност да състави два служебни кабинета, които да проведат парламентарни избори. Противопоставянето и генерирането на изкуствено напрежение в политическите партии рефлектира върху обществените нагласи и създаде нездрава среда, коментира още Цветанов.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад