Цветан Цветанов: Ще направим кампания "лице в лице"

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Останахме с очакване, че бъдещият генерален секретар на ООН ще е от Източна Европа и ще е жена. Това беше невероятен шанс за страната ни, но "ние като нация никога не можем да бъдем единни, когато имаме една кауза, когато имаме една възможност, и това противопоставяне във вътрешно-политически план се изнесе и в международен". Това каза в "Денят започва" Цветан Цветанов - зам.-председателят на ГЕРБ, председател на парламентарната група на партията и шеф на предизборния ѝ щаб, в коментара си на новината, че новият генерален секретар на ООН ще е Антониу Гутериш. Той допусна, че геополитиката и висшата дипломация са имали решаваща роля при взимането на решение, което да консолидира всички.

Ние ще бъдем градивни, ще направим кампания "лице в лице" и в никакъв случай няма да ползваме тролове, което е патент на някои от партиите, увери Цветанов на старта на предизборната кампания за президентските избори. Той изрази надежда, че ще има повече дебати, които обаче да не "минават границата на невъзможността" после да има диалог.

Според него политическите опоненти на ГЕРБ не влизат в предизборната кампания с усещането, че ще спечелят изборите, а за да проверят каква подкрепа ще получат и да заложат по-дългосрочни планове в зависимост с това, което ще се случи в лявото пространство или с кандидатурата на Реформаторския блок.

Влизаме в изборната надпревара с една единствена цел - "да запазим стабилността в страната, да може институционално президентската институция да се представлява от човек, който има функционалната компетентност да заеме тази длъжност и да може действително да отговори и на изискванията", заяви още Цветан Цветанов. За него тандемът Цецка Цачева - вицеадмирал Пламен Манушев е "невероятен и е най-добрата президентска двойка".

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад