Учени от Пловдив разработиха апарат за откриване на разредено вино и мляко

Video Player is loading.
Текущо време 0:00
Продължителност -:-
Заредено: 0%
Тип на потока НА ЖИВО
Оставащо време 0:00
 
1x
    • Глави
    • descriptions off, selected
    • Спряни субтитри, selected
      В предаването
      Части от предаването
      Всички броеве

      Учени от Технологичния център в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" представиха иновативна научна разработка, която да бъде от помощ на родните производители. Чрез генетични маркери, които се отлагат в ДНК чипове, ще бъде доказван произходът на продукти като сирене, кашкавал или кисело мляко. С друг нов апарат се правят тестове, в които може да се засече дали вино или мляко са разредени с вода.

      Чуйте последните новини, където и да сте!
      Последвайте ни във Facebook и Instagram
      Следете и канала на БНТ в YouTube
      Вече може да ни гледате и в TikTok
      Намерете ни в Google News

      Пишете ни
      x

      Сигнализирайте нередност

      и/или

      Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

      ** Тези полета не са задължителни.

      captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
      Трябва задължително да въведете кода от картинката
      < Назад