В Етиопия засадиха 350 млн. дръвчета

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

С много ентусиазъм и желание за промяна в инициативата се включиха малки и големи. Личен пример даде и премиерът на страната Аби Ахмед, който също засади дръвче. Целта на инициативата беше да се засадят 350 милиона дръвчета за ден. Тя е част от от по-голям проект за борба с климатичните изменения, наречен "Зелено наследство".

През целия ден премиерът обновяваше информацията в своя Туитър. Накрая стана ясно, че набелязаната бройка дори е надвишена и са засадени 353 милиона 633 хиляди и 660 фиданки. Според специалисти, обновяването на горския фонд ще реши много проблеми.

Проф. Самюел Гелета, специалист по почви: "Проблемът с околната среда е основна грижа на глобално ниво, но за тази страна това важи в още по-голяма степен. Възможно е причините за проблемите на Етиопия, за глада, да са свързани с неглижирането на природата."
Дейене Гутема, редактор: "Наблюдаваме запустяване на земята в глобален мащаб. Някога тази държава била богата на гори, сега всичко е унищожено. Така че това е добра възможност да върнем нещата такива каквито би трябвало да бъдат."

Че са необходими спешни мерки показват и цифрите - през 19 век горите са заемали около 30% от територията на Етиопия, сега - едва четири на 100. Все още не е ясно дали Етиопия - втората по население държава в Африка, е счупила предишния рекорд за най-масово засаждане на дървета.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад