В сянката на властта 1

Кои са скритите лица, диктуващи действията на властта и мнението на обществото в предизборна кампания...Президентът на Френската република е жертва на бомбен атентат. Страната е в шок. Обявен е "червен код" за държавна опасност. Новината е последвана от решение за предсрочни избори. Срокът е 35 дни.

Държава: Франция
Година: 2012
Времетраене: 52 минути
В сянката на властта 1
За продукцията
Всички епизоди

6-сериен телевизионен филм.

Режисьор Фредерик Телие

В ролите: Натали Бай, Карол Буке, Брюно Волкович,Грегори Фитуси, Филип Манян. и др.

Номинация "Кристален глобус" за най-добър телевизионен сериал от Френските награди на филмовите журналисти /2013/;

Наградата на критиката за най-добър френски сериал от Телевизионния фестивал в Монте Карло /2102/

Кои са скритите лица, диктуващи действията на властта и мнението на обществото в предизборна кампания...

Президентът на Френската република е жертва на бомбен атентат. Страната е в шок. Обявен е "червен код" за държавна опасност. Новината е последвана от решение за предсрочни избори. Срокът е 35 дни. Кандидатите са двама: отдясно - премиерът на страната, отляво - председателят на опозицията. Бившият съветник на президента обръща гръб на кариерата си в ООН и търси трета фигура, обединяваща нацията. Неговият избор е държавният секретар по социалните въпроси. Тя е била много "близка" с държавния глава и се колебае, но решава да влезе в играта срещу лъжата, с която премиерът разделя и манипулира обществото.

Предизборната кампанията започва с всички средства: интриги, фалшив рейтинг, интимни тайни, поръчкови новини, медийни слуги, публични лъжи, гримирани социални каузи. Реалната битка за президентския пост се води между съветниците на кандидатите. Неудобството е, че единият е бившо протеже на другия. С кълбо от политически конци, истината се шие всеки ден с нови игли срещу лековерието на обществото. Увлечени в крайния резултат, партийните съперници подценяват ситуацията, в която могат да станат жертви на своите безотговорни игри. Ислямистката версия за атентата е опасна манипулация за лов на гласове, която може да предизвика друга, много по-мащабна кампания в обществото от тази за поста на президента...

Премиерата на сериала в прайм-тайм на телевизия Франс 2 през януари 2012 г. поставя годишен рекорд с 5.2 млн.зрители.

Зрителският интерес е задоволен с производството на втори сезон, чийто снимки започват през ноември 2013г. Френската политическа драма е запазена марка със смели фабули и свобода на високо ниво. Традицията е защитена.

Златна Романова

Официален сайт


Акценти