Вълшебството на средиземноморската кухня – традиционно коледно ястие от майстор Масимо Бондини

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Масимо Бондини е на 28 години, от област Перуджа в Италия. В България е от 7 години, а от две години заедно с майка си има малък семеен ресторант за традиционна италианска кухня.

Масимо Бондини е гост в "Здравето отблизо" – един италианец, избрал България за своя втора родина. Какво слагат на трапезата си италианците за Бъдни вечер и Коледа?

От какво се прави „Тронкето ди Натале“ -  италиански коледен десерт

Необходими продукти за „Тронкето ди Натале“ - 6 яйца, 500 гр. маскарпоне, 2 лъжици течен шоколад, 250 – 300 гр. натурален шоколад, панетоне (сладък хляб), 140 гр. захар

Рецепта за блата: Отрежете 4 големи парчета панетоне (сладък хляб) и ги наредете върху лист готварска хартия. Залейте ги с малко кафе и прясно мляко, докато попият. Покрийте с готварска хартия и внимателно разточете с точилка, докато се получи един цял блат. Оставете го да се втвърди.

Рецепта за крема: разделете жълтъците и белтъците на 6 яйца. Към жълтъците прибавете 70 гр. захар и 500 гр. маскарпоне. Разбийте, докато побелеят. Към белтъците прибавете 70 гр. захар и ги разбийте, докато бухнат. С помощта на шпатула разбъркайте белтъците и жълтъците в един съд до получаване на хомогенна смес.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад