Великденският козунак - тънкости в приготвянето

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Тънкостите на домашния козунак

Продукти за традиционен великденски козунак с квас и мая: 1 кг. брашно, 20 гр. прясна мая, 250 гр. загрято прясно мляко, 310 гр. захар, кафява захар за поръсване, 5 големи яйца, 250 гр. разтопено масло, 60 гр. квас, щипка сол, семената на две шушулки ванилия, сушени плодове на вкус, накиснати в анасон, печени орехи на вкус, 1 жълтък с малко прясно мляко за намазване, кората на 1 лимон и 1 портокал.

Торта ди паскуа – солена великденска торта

Необходими продукти за торта ди паскуа: 500 гр. брашно, 20 гр. прясна бирена мая, 100 гр. пекорино, 150 гр. пармезан, 150 гр. ементал, 1 ч.ч. олио, 1ч.ч. прясно мляко, 4 яйца, сол, пипер.

Начинът на приготвянето вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад