Тънкостите на домашния козунак
Продукти за традиционен великденски козунак с квас и мая: 1 кг. брашно, 20 гр. прясна мая, 250 гр. загрято прясно мляко, 310 гр. захар, кафява захар за поръсване, 5 големи яйца, 250 гр. разтопено масло, 60 гр. квас, щипка сол, семената на две шушулки ванилия, сушени плодове на вкус, накиснати в анасон, печени орехи на вкус, 1 жълтък с малко прясно мляко за намазване, кората на 1 лимон и 1 портокал.
Торта ди паскуа – солена великденска торта
Необходими продукти за торта ди паскуа: 500 гр. брашно, 20 гр. прясна бирена мая, 100 гр. пекорино, 150 гр. пармезан, 150 гр. ементал, 1 ч.ч. олио, 1ч.ч. прясно мляко, 4 яйца, сол, пипер.
Начинът на приготвянето вижте във видеото.
Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във
Facebook
и
Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в
TikTok
Намерете ни в
Google News