Красимир Каракачанов​: Да подсигурим българския производител да работи

Предаване: Панорама

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Изборите наближават. Десет месеца преди изборите такива атаки са нормални. Това каза в "Панорама" Красимир Каракачанов във връзка с атаките на Васил Божков. Вицепремиерът защити финансовия министър и го охарактеризира като един от най-подготвените министри в кабинета, изготвил едни от най-добрите бюджети в последните десетилетия.

Относно мерките на правителството за овладяване на кризата, предизвикана от коронавируса, Каракачанов ги оцени като много успешни. Мерките в България, според него, са довели до много добър резултат. Доказателството за това е, че България е сред малкото страни с най-малък брой заболели и починали от вируса. Отхлабването на мерките е закономерно, тъй като епидемичната ситуация сега е стабилна, а икономиката трябва да бъде съхранена.

Каракачанов приветства подкрепата на българския бизнес и изтъкна, че за това от ВМРО говорят отдавна. В този смисъл много от предложенията на партията се приемали от управляващите.

"Колкото една държава е гъвкава и защитава собствения си производител, толкова по-добре", защото не е нормално чужди вериги да диктуват монопол на пазара с вносни стоки, а българският производител да е на опашката.

Вицепремиерът коментира намеренията за създаване на държавни бензиностанции, както и отношенията ни със Северна Македония в светлината на последните претенции на Скопие.