Вкусът към храната - въпрос на възпитание или генетика

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Според някои експерти вкусът към храната подлежи на възпитание от най-ранна детска възраст. Според други той е генетично заложен и няма как да се промени.

В "Здравето отблизо" се опитаме да разберем какво представлява вкуса и как храната може да запази качествата си в различни условия. Гост в студиото е доц. Светла Дянкова от Института по криобиология и хранителни технологии. Заедно с нея, са и Зара и Алфредо Торес, за да тестват храната в натуралния ѝ вид и след специална технологична обработка.

В борбата за вкуса се намесват и лабораториите за сензорен анализ на храните. Те помагат на големите производители да разберат какви са желанията на масовите потребители, за да пласират стоката си. Но истинската вкусова революция се извършва в един друг вид лаборатории – тези, които произвеждат синтетични вкусове и аромати.

Подробностите вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад