Владимир Иванов: Повишението на цените при плодовете и зеленчуците е заради лошите климатични условия

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

По принцип при две основни групи хранителни продукти, в които влизат варивата, захарта, кашкавалът, сирената, млеката, месата и в другата група - плодове и зеленчуци, има стабилитет в цените. Наблюдават се вариации в рамките на допустимите търговски спекулации, в рамките на логистиката, в рамките на съвсем нормалното търговско взаимодействие. Това заяви в студиото на "Денят започва" Владимир Иванов, председател на Държавната комисия за стоковите борси и тържищата. Той обаче обясни, че заради лошите климатични условия, при някои от плодовете и зеленчуците се наблюдават и свръх цени. Картината показва един добре балансиран, високо конкурентен пазар и взаимодействието между търсенето и предлагането е основният фактор за ценообразуването. Няма паразитни и странични влияния. Друг е въпросът колко е развита нашата търговска практика, нашата производствена практика, какво количество продукция произвеждаме, какво можем да изкараме на пазара, коментира той.

Вижте видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад