Вторият тур на Лятното кино

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Тази година ще има втори извънреден тур на Лятното кино на БНТ. За това в кои ще бъдат прожекциите и кои ще бъдат филмите, които ще бъдат излъчени говорихме с репортерите на БНТ Косара Николаева, Весела Кръстева, Велина Сашева и Благой Цицелков.

Косара Николаева разказа, че ще пътува на т. нар. "бис на Лятното кино". Тя ще посети седем града, в които този път ще се обърне внимание не толкова на старите летни кина, а на иновативни проекти, на много нови идеи на млади хора. Има проекти като кино върху лодка, кино без салон и още куп алтернативи на киното.

Весела Кръстева каза, че инициативата наистина доставя емоция, връща спомени и създава такива. Тя разказа, че въпреки многото работа за нея това е било изключително приключение. Тя е била изненадана от градовете, от това, че всеки български град има енергия.

Въпреки свалянето на торенти хората казват, че не е същото като на кино, обясни Велина Сашева. Тя каза, че хората си искат социалните контакти, да седнеш до другия човек, да го заговориш, да общуваш.

Благой Цицелков разказа, че първият град, в който са били е бил Гурково. Той каза, че това е страхотно място, където се потапяш в атмосфер а с тихи и спокойни хора. Оказало се е, че лятното кино им е липсвало на тези хора и са били готови на всичко, за да се върне.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад