Ян Артюс Бертран гостува в България

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Фестивалът "Кинофабрика" ще покаже от 3 до 21 октомври поредица документални филми за големите имена в съвременната фотография, под надслов "Киното снима снимки". Сред представените автори е и документалистът - фотограф, репортер, еколог и журналист Ян Артюс Бертран, който бе специален гост на българската премиера на своя шедьовър "Човек" на 5 октомври в кино "Одеон".

Филмът представя колекция от истории и снимки на света, в който живеем. От разкази за всекидневието до най-невероятни случки от живота, тези срещи чертаят големия портрет на съвременния човек - неговата тъмна страна, благородство и универсалност.

"Този филм говори за красотата на човека. Филмът е достъпен и в сайта за споделяне на видеоматериали YouTube. Днес за пръв път в историята на човечеството бъдещето е по-несигурно от настоящето. Решението е в любовта", казва Ян Артюс-Бертран.

Ян Артюс-Бертран е роден през 1946 г. На 20 години става директор на природен резерват. На 30 вече обикаля Кения заедно с жена си, с която извършва тригодишно проучване на живота и навиците на семейство лъвове от Масай Мара. Започва да фотографира своите репортажи оттам и се научава да управлява балон с горещ въздух, като прави снимки на Земята отгоре и нейните изключителни ресурси и красота. През 1992 г., по повод срещата на високо равнище за състоянието на Земята в Рио, Ян решава да издаде книгата "Земята отвисоко", която се продава в повече от 3 млн. копия. Неговата фотографска изложба на открито е показана в 100 държави, между които и България. Посланик е на добра воля на ООН от 2009 г., когато снима пълнометражния си филм "Home/Дом" за състоянието на планетата.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад